Ako variť tvarohový kastról v panvici

Foto: z otvorených zdrojov

Ak nemáte rúru alebo sa vám ju jednoducho nechce zapínať, pripravte si jemný a šťavnatý tvarohový nákyp na panvici.

Pokrm sa pripravuje veľmi jednoducho, na to zmiešajte všetky ingrediencie, tvarohovú masu dajte na panvicu a zapečte na sporáku. Podávame s kyslou smotanou, džemom alebo kondenzovaným mliekom.

Recept

Zloženie:

  • Tvaroh 300 g
  • slepačie vajcia 2 ks
  • cukor 3 PL.
  • krupica 2 PL.
  • kyslá smotana 2 PL.
  • vanilkový cukor 10 g
  • soľ
  • štipka
  • maslo
  • práškový cukor

Príprava:

  1. Vajcia, cukor, vanilkový cukor vyšľaháme mixérom do peny, pridáme tvaroh, kyslú smotanu, krupicu, soľ a opäť zľahka vyšľaháme mixérom.
  2. Dno formy na pečenie vyložíme pergamenovým papierom, dno a boky vymažeme maslom, rozotrieme tvarohovú zmes a urovnáme.
  3. Plech pošleme na sporák, na najnižšiu teplotu, prikryjeme pokrievkou a pečieme 20-30 minút. Hotový nákyp skontrolujeme drevenou špajdľou alebo špáradlom, vyberieme ho z panvice, odstránime pergamen, posypeme práškovým cukrom a podávame horúci.

Tipy:

  • Použite panvicu s hrubým dnom.
  • Ak nemáte svetlo, môžete všetky prísady vyšľahať metličkou.
  • Hotový nákyp by mal byť po stranách opečený.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Užitočné tipy a triky pre každodenný život