Foto: z otvorených zdrojov
Ak nemáte rúru alebo sa vám ju jednoducho nechce zapínať, pripravte si jemný a šťavnatý tvarohový nákyp na panvici.
Pokrm sa pripravuje veľmi jednoducho, na to zmiešajte všetky ingrediencie, tvarohovú masu dajte na panvicu a zapečte na sporáku. Podávame s kyslou smotanou, džemom alebo kondenzovaným mliekom.
Recept
Zloženie:
- Tvaroh 300 g
- slepačie vajcia 2 ks
- cukor 3 PL.
- krupica 2 PL.
- kyslá smotana 2 PL.
- vanilkový cukor 10 g
- soľ
- štipka
- maslo
- práškový cukor
Príprava:
- Vajcia, cukor, vanilkový cukor vyšľaháme mixérom do peny, pridáme tvaroh, kyslú smotanu, krupicu, soľ a opäť zľahka vyšľaháme mixérom.
- Dno formy na pečenie vyložíme pergamenovým papierom, dno a boky vymažeme maslom, rozotrieme tvarohovú zmes a urovnáme.
- Plech pošleme na sporák, na najnižšiu teplotu, prikryjeme pokrievkou a pečieme 20-30 minút. Hotový nákyp skontrolujeme drevenou špajdľou alebo špáradlom, vyberieme ho z panvice, odstránime pergamen, posypeme práškovým cukrom a podávame horúci.
Tipy:
- Použite panvicu s hrubým dnom.
- Ak nemáte svetlo, môžete všetky prísady vyšľahať metličkou.
- Hotový nákyp by mal byť po stranách opečený.
