Foto: z verejných zdrojov
Vyskúšajte tento recept a možno sa stane vaším novým ranným rituálom
Raňajky nie sú len prvým jedlom dňa, ale aj malým rituálom starostlivosti o seba. A ak už dlho túžite po niečom chutnom, krásnom a nie príliš náročnom na prípravu, tento recept sa určite stane vaším obľúbeným.
Košíčky s vajíčkami, mozzarellou a paradajkami vyzerajú tak efektne, akoby ste v kuchyni strávili pol dňa. V skutočnosti je to však jednoduché – a neuveriteľne chutné.
Toto jedlo je skutočným bestsellerom sociálnych sietí. Stránka smahnoo ukázala, ako z obyčajných žemlí pripraviť skutočné reštauračné raňajky. Chrumkavá kôrka, jemný stred, roztavený syr, vôňa bazalky a vaječný žĺtok, ktorý sa jemne rozotrie pri prvom rozkrojení. Nie je to len jedlo – je to malé estetické potešenie.
Recept
Zložky
- buchty
- mozzarella
- paradajky
- špenát alebo bazalka
- vajcia
- soľ
- korenie
- petržlenová vňať
Príprava
- Odrežte vrchné časti žemlí a opatrne odstráňte omrvinky, ale nechajte chrumkavé „steny“.
- Na spodok každej žemle položte plátok mozzarelly.
- Na syr položte plátok paradajky a lístok špenátu a bazalky.
- Do každej žemle rozšľaháme vajce, podľa chuti osolíme a okoreníme.
- Vlož ich do rúry vyhriatej na 180 °C asi na 20 minút, kým bielok nezostane pevný a žĺtok ešte mäkký.
- Posypte čerstvou petržlenovou vňaťou a podávajte horúce.
Tieto chrumkavé košíčky podávajte so šálkou kávy s mliekom alebo bylinkovým čajom pre chvíle absolútneho pokoja. Ten, keď kuchyňa vonia čerstvo upečeným chlebom a deň sa práve začína.
