Košíky s vajíčkami a paradajkami: dokonalý recept na raňajky

Foto: z verejných zdrojov

Vyskúšajte tento recept a možno sa stane vaším novým ranným rituálom

Raňajky nie sú len prvým jedlom dňa, ale aj malým rituálom starostlivosti o seba. A ak už dlho túžite po niečom chutnom, krásnom a nie príliš náročnom na prípravu, tento recept sa určite stane vaším obľúbeným.

Košíčky s vajíčkami, mozzarellou a paradajkami vyzerajú tak efektne, akoby ste v kuchyni strávili pol dňa. V skutočnosti je to však jednoduché – a neuveriteľne chutné.

Toto jedlo je skutočným bestsellerom sociálnych sietí. Stránka smahnoo ukázala, ako z obyčajných žemlí pripraviť skutočné reštauračné raňajky. Chrumkavá kôrka, jemný stred, roztavený syr, vôňa bazalky a vaječný žĺtok, ktorý sa jemne rozotrie pri prvom rozkrojení. Nie je to len jedlo – je to malé estetické potešenie.

Recept

Zložky

  • buchty
  • mozzarella
  • paradajky
  • špenát alebo bazalka
  • vajcia
  • soľ
  • korenie
  • petržlenová vňať

Príprava

  1. Odrežte vrchné časti žemlí a opatrne odstráňte omrvinky, ale nechajte chrumkavé „steny“.
  2. Na spodok každej žemle položte plátok mozzarelly.
  3. Na syr položte plátok paradajky a lístok špenátu a bazalky.
  4. Do každej žemle rozšľaháme vajce, podľa chuti osolíme a okoreníme.
  5. Vlož ich do rúry vyhriatej na 180 °C asi na 20 minút, kým bielok nezostane pevný a žĺtok ešte mäkký.
  6. Posypte čerstvou petržlenovou vňaťou a podávajte horúce.

Tieto chrumkavé košíčky podávajte so šálkou kávy s mliekom alebo bylinkovým čajom pre chvíle absolútneho pokoja. Ten, keď kuchyňa vonia čerstvo upečeným chlebom a deň sa práve začína.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Užitočné tipy a triky pre každodenný život