Ako uvariť drobivú perlovú kašu

Foto: z otvorených zdrojov

Perlová kaša sa môže podávať ako príloha alebo ako samostatné jedlo

Perlová kaša je skvelou prílohou k mäsu, rybám alebo jednoducho s maslom.

Recept

Zloženie:

  • perlové krúpy 1 šálka
  • voda 4 šálky
  • soľ 1 lyžička.

Príprava:

  1. Perlovú krupicu dobre prepláchnite, zalejte vodou a namočte na 3-4 hodiny, potom ju sceďte a prepláchnite pod tečúcou vodou.
  2. Vložíme do hrnca, zalejeme studenou vodou, privedieme do varu a varíme štyri minúty, potom vodu zlejeme, krúpy opláchneme a zalejeme štyrmi pohármi studenej vody.
  3. Pošlite na varnú dosku, varte 25 minút na miernom ohni, osoľte a varte ďalších 10 minút do mäkka, potom opäť sceďte, prepláchnite horúcou vodou a pošlite späť do hrnca. V prípade potreby pridajte maslo a premiešajte.

Tipy:

  • Perlové krúpy by sa mali namočiť cez noc.
  • Pri varení perlovej krupice nezatvárajte pevne veko.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Užitočné tipy a triky pre každodenný život