Foto: z otvorených zdrojov
Perlová kaša sa môže podávať ako príloha alebo ako samostatné jedlo
Perlová kaša je skvelou prílohou k mäsu, rybám alebo jednoducho s maslom.
Recept
Zloženie:
- perlové krúpy 1 šálka
- voda 4 šálky
- soľ 1 lyžička.
Príprava:
- Perlovú krupicu dobre prepláchnite, zalejte vodou a namočte na 3-4 hodiny, potom ju sceďte a prepláchnite pod tečúcou vodou.
- Vložíme do hrnca, zalejeme studenou vodou, privedieme do varu a varíme štyri minúty, potom vodu zlejeme, krúpy opláchneme a zalejeme štyrmi pohármi studenej vody.
- Pošlite na varnú dosku, varte 25 minút na miernom ohni, osoľte a varte ďalších 10 minút do mäkka, potom opäť sceďte, prepláchnite horúcou vodou a pošlite späť do hrnca. V prípade potreby pridajte maslo a premiešajte.
Tipy:
- Perlové krúpy by sa mali namočiť cez noc.
- Pri varení perlovej krupice nezatvárajte pevne veko.
