Foto: z verejných zdrojov
Charlotka sa pripravuje veľmi rýchlo a je veľmi chutná.
Jablková šarlotka je jednoduchý a osvedčený recept na domáce pečenie. Pripravuje sa rýchlo, z dostupných surovín a výsledok je vždy úspešný: mäkké voňavé cesto a jemné kúsky jabĺk. TSN.ua pripravil recept na jednoduchú šarlotku od foodblogerky Aleny Karpyuk.
Recept
Zloženie:
- 4 vajcia
- 150 g cukru
- 200 g múky
- 3 PL rastlinného oleja
- 1 lyžička kvásku
- 5 jabĺk
- škorica (podľa chuti)
Príprava
- Vajcia vyšľahajte s cukrom. Zmes by mala byť veľmi nadýchaná a svetlá.
- Potom pridáme maslo a preosiatu múku s práškom do pečiva. Všetko dobre premiešajte.
- Jablká nakrájame na malé kúsky a vložíme do formy. V prípade potreby posypte škoricou. Navrch naplňte jablká cestom.
- Charlotte vložte do predhriatej rúry. Pečieme približne 50 minút pri teplote 180°.
