Foto: z otvorených zdrojov
Muffiny sú vyrobené z tvarohového cesta, do ktorého sa pridávajú plátky jabĺk.
Recept je veľmi jednoduchý a rýchly, všetky ingrediencie zmiešame, vložíme do formičiek a upečieme v rúre. Muffiny sú vzdušné, jemné a so škoricovou príchuťou.
Recept
Zloženie:
- Tvaroh 200 g
- pšeničná múka 180 g
- slepačie vajcia 2 ks
- maslo 80 g
- cukor 100 g + na posypanie
- kvások 7 g
- mletá škorica 1 lyžička.
- štipka soli
- jablká 2 ks.
Príprava:
- Jablká umyte, odstráňte jadrovník a nakrájajte na malé kúsky.
- Mäkké maslo a cukor dáme do misy, zľahka vyšľaháme mixérom, stále šľaháme, postupne pridáme vajcia, potom tvaroh a opäť vyšľaháme mixérom.
- Do tvarohového cesta po častiach pridávame preosiatu múku a prášok do pečiva, premiešame, pridáme škoricu, soľ, jablká a opäť dobre premiešame.
- Cesto rozotrieme do silikónových formičiek, mierne ho vyrovnáme a posypeme cukrom.
- Pečieme v predhriatej rúre pri 180 stupňoch 35 minút dozlatista. Prepečenie skontrolujeme drevenou špajdľou alebo špáradlom.
Tipy:
- Použite tvaroh s ľubovoľným obsahom tuku.
- Ak nemáte silikónové formy, pečte v kovových formách, ale nezabudnite ich vymastiť rastlinným olejom.
Stránka nie je zabezpečená! Všetky vaše údaje sú ohrozené: heslá, história prehliadača, osobné fotografie, bankové karty a ďalšie osobné údaje budú použité útočníkmi.
