Tvarohové muffiny s jablkami: recept, ktorý bude vyhovovať aj začiatočníkom v pečení

Foto: z otvorených zdrojov

Muffiny sú vyrobené z tvarohového cesta, do ktorého sa pridávajú plátky jabĺk.

Recept je veľmi jednoduchý a rýchly, všetky ingrediencie zmiešame, vložíme do formičiek a upečieme v rúre. Muffiny sú vzdušné, jemné a so škoricovou príchuťou.

Recept

Zloženie:

  • Tvaroh 200 g
  • pšeničná múka 180 g
  • slepačie vajcia 2 ks
  • maslo 80 g
  • cukor 100 g + na posypanie
  • kvások 7 g
  • mletá škorica 1 lyžička.
  • štipka soli
  • jablká 2 ks.

Príprava:

  1. Jablká umyte, odstráňte jadrovník a nakrájajte na malé kúsky.
  2. Mäkké maslo a cukor dáme do misy, zľahka vyšľaháme mixérom, stále šľaháme, postupne pridáme vajcia, potom tvaroh a opäť vyšľaháme mixérom.
  3. Do tvarohového cesta po častiach pridávame preosiatu múku a prášok do pečiva, premiešame, pridáme škoricu, soľ, jablká a opäť dobre premiešame.
  4. Cesto rozotrieme do silikónových formičiek, mierne ho vyrovnáme a posypeme cukrom.
  5. Pečieme v predhriatej rúre pri 180 stupňoch 35 minút dozlatista. Prepečenie skontrolujeme drevenou špajdľou alebo špáradlom.

Tipy:

  • Použite tvaroh s ľubovoľným obsahom tuku.
  • Ak nemáte silikónové formy, pečte v kovových formách, ale nezabudnite ich vymastiť rastlinným olejom.

Stránka nie je zabezpečená! Všetky vaše údaje sú ohrozené: heslá, história prehliadača, osobné fotografie, bankové karty a ďalšie osobné údaje budú použité útočníkmi.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Užitočné tipy a triky pre každodenný život