Foto: z otvorených zdrojov
Podávame so zeleninovým šalátom
Ryba v bryndzi sa ukáže ako šťavnatá a jemná a vyprážaná chrumkavá kôrka zo zemiakov a syra poslúži ako vynikajúca príloha. Takto možno pripraviť akúkoľvek bielu rybu.
Recept
Zloženie:
- filet z tilapie 2 ks.
- tvrdý syr 80 g
- slepačie vajcia 1 ks.
- zemiaky 4 ks
- korenie na ryby 0,5 lyžičky.
- mleté čierne korenie
- soľ
- rastlinný olej.
Príprava:
- Rybu umyte, osušte papierovou utierkou, osoľte, posypte korením na ryby.
- Zemiaky ošúpeme, umyjeme a nahrubo nastrúhame.
- Tvrdý syr nastrúhajte na jemnom strúhadle.
- V miske zmiešame zemiaky, syr, pridáme vajce, mleté čierne korenie, soľ a premiešame.
- Syrovo-zemiakovú zmes naneste na obe strany každého rybieho trupu a pritlačte ju dlaňou.
- Na panvici na strednom ohni rozohrejte rastlinný olej, vložte ryby a opečte ich z oboch strán dozlatista.
Stránka nie je zabezpečená! Všetky vaše údaje sú ohrozené: heslá, história prehliadača, osobné fotografie, bankové karty a ďalšie osobné údaje budú použité útočníkmi.
