Ako pripraviť tilapiu v syrovej a zemiakovej kôrke

Foto: z otvorených zdrojov

Podávame so zeleninovým šalátom

Ryba v bryndzi sa ukáže ako šťavnatá a jemná a vyprážaná chrumkavá kôrka zo zemiakov a syra poslúži ako vynikajúca príloha. Takto možno pripraviť akúkoľvek bielu rybu.

Recept

Zloženie:

  • filet z tilapie 2 ks.
  • tvrdý syr 80 g
  • slepačie vajcia 1 ks.
  • zemiaky 4 ks
  • korenie na ryby 0,5 lyžičky.
  • mleté čierne korenie
  • soľ
  • rastlinný olej.

Príprava:

  1. Rybu umyte, osušte papierovou utierkou, osoľte, posypte korením na ryby.
  2. Zemiaky ošúpeme, umyjeme a nahrubo nastrúhame.
  3. Tvrdý syr nastrúhajte na jemnom strúhadle.
  4. V miske zmiešame zemiaky, syr, pridáme vajce, mleté čierne korenie, soľ a premiešame.
  5. Syrovo-zemiakovú zmes naneste na obe strany každého rybieho trupu a pritlačte ju dlaňou.
  6. Na panvici na strednom ohni rozohrejte rastlinný olej, vložte ryby a opečte ich z oboch strán dozlatista.

Stránka nie je zabezpečená! Všetky vaše údaje sú ohrozené: heslá, história prehliadača, osobné fotografie, bankové karty a ďalšie osobné údaje budú použité útočníkmi.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Užitočné tipy a triky pre každodenný život