Krémové eklerky: recept na jemný dezert

Foto: z otvorených zdrojov

Eclairs sa ukázali ako ľahké, porézne a maximálne „instagramovateľné“

Ekler je klasika, ktorú je ťažké nemilovať. Jemné, vnútri duté, s aromatickou náplňou a lesklým čokoládovým vrchnákom vždy vyzerajú, akoby si vyžadovali hodiny práce a profesionálne vybavenie, ale v skutočnosti to tak nie je.

Stránka mil_alexx_pp zdieľala recept, ktorý už bol označený ako „najlepší a najjednoduchší recept na eclair vôbec“. A my s tým nemôžeme nesúhlasiť, pretože je taký jednoduchý, že na jeho prípravu potrebujete len panvicu, lyžicu a vrecko na varenie. Ak ste teda už dlho chceli vyskúšať výrobu eklerov doma, ale báli ste sa začať, nastal ten správny čas.

Recept

Zloženie:

Cesto Choux

  • voda 250 ml
  • maslo alebo margarín 100 g
  • múka 150 g
  • vajcia 4-6 ks

Plnka

  • mascarpone 250 g
  • smotana 70 g
  • práškový cukor 70 g
  • vanilkový cukor 10 g

Dekor

  • horká alebo mliečna čokoláda
  • nasekané orechy

Príprava

  1. Vodu a olej priveďte do varu v hrnci. Hneď ako sa objavia prvé bublinky, prisypte múku a intenzívne miešajte 2-3 minúty, kým nevznikne hladká a homogénna zmes.
  2. Po odstavení z ohňa cesto dobre prehnetieme lyžicou, aby v ňom nezostali hrudky.
  3. Nechajte cesto mierne vychladnúť, potom doň postupne vmiešajte vajcia a neustále miešajte. Konzistencia by mala byť krémová, nie riedka, nie hustá.
  4. Cesto preložíme do kuchynského vrecka a vytlačíme na plech, medzi polievkou necháme priestor, pretože sa zväčší.
  5. Pečieme pri 200 °C asi 12-15 minút, potom teplotu znížime na 180 °C a pečieme ďalších 15-20 minút.
  6. Počas pečenia neotvárajte rúru, aby vám eklerky „nespadli“. Nechajte ich v rúre vychladnúť, to je zárukou jemnej prázdnoty.
  7. Vyšľahajte mascarpone, smotanu, prášok do pečiva a vanilkový cukor – 30 sekúnd mixéra a získate ľahký a stabilný krém.
  8. Do každého eklairu urobíme na spodku 2-3 malé zárezy a naplníme krémom.
  9. Vrchnú časť polejeme čokoládou a posypeme orechmi.

Tento recept sa oplatí mať vo svojej pokladničke, pretože má jednoduché ingrediencie, zaručené výsledky aj pre začiatočníkov a žiadne špeciálne vybavenie.

Stránka nie je zabezpečená! Všetky vaše údaje sú ohrozené: heslá, história prehliadača, osobné fotografie, bankové karty a ďalšie osobné údaje budú použité útočníkmi.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Užitočné tipy a triky pre každodenný život