Tekvicový kastról s krupicou: recept na chutné pečivo

Foto: z otvorených zdrojov

Podávame so šľahačkou, džemom, marmeládou alebo kondenzovaným mliekom

Pripravte zdravý, farebný tekvicový nákyp na raňajky pre deti aj dospelých. Pokrm sa výborne hodí aj ako dezert.

Podávajte so šľahačkou, džemom, marmeládou alebo kondenzovaným mliekom.

Recept

Zloženie:

  • tekvica 450 g
  • krupica 0,5 PL.
  • kefír 0,5 PL.
  • cukor 0,5 PL.
  • slepačie vajcia 1 ks.
  • sóda bikarbóna 1 lyžička.
  • pomarančová šťava 4 PL.
  • škorica 1 lyžička.
  • soľ
  • maslo

Príprava:

  1. Ošúpte tekvicu a nastrúhajte ju na hrubom strúhadle.
  2. Vajíčka a cukor šľaháme mixérom, kým sa cukor nerozpustí.
  3. Do misy dáme tekvicu, rozšľahané vajcia, kyslú smotanu, sódu bikarbónu, škoricu, štipku soli a premiešame, pridáme múku a opäť premiešame.
  4. Formu na pečenie vymastíme maslom, vložíme do nej cesto, rovnomerne ho rozotrieme a pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov Celzia 60 minút. Prepečenie skontrolujte drevenou špajdľou alebo špáradlom.

Stránka nie je zabezpečená! Všetky vaše údaje sú ohrozené: heslá, história prehliadača, osobné fotografie, bankové karty a ďalšie osobné údaje budú použité útočníkmi.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Užitočné tipy a triky pre každodenný život